Het leuke aan muziek is dat de tekst vaak veel ruimte laat voor je eigen interpretatie, vooral deze geschreven door Florence Welch. Spectrum, één van de meest populaire liedjes  van Florence and the Machine hebben fans doen gissen over de betekenis van de tekst. Sommige zeggen dat het over liefde gaat, andere over verlichting, … en als Dale Carnegie nog geleefd zou hebben, denken wij dat hij er de letterlijk interpretatie aan zou geven: zeg mijn naam, het meest belangrijke en mooiste woord dat ik kan horen, en het zal het beste in mij naar boven brengen.

‘We moeten ons bewust zijn van de magie in een naam en beseffen dat dit ene woord volledig eigendom is van de persoon met wie we te maken hebben … en niemand anders. De naam onderscheidt het individu ”. Een fragment van het boek van Dale Carnegie, dat eens zo relevant is in het tijdperk waar het individu centraal staat.

Dus waarom steken we dan niet een beetje meer moeite in het onthouden van mensen hun naam? En ja we horen veel mensen zeggen: ik ben daar gewoon niet goed in. Hoewel dit echt het geval kan zijn, denk terug aan het gevoel wanneer iemand je naam niet meer wist of fout uit sprak, dan zal je je realiseren wat voor een impact dit kan hebben. Om goed te starten geven we je alvast een aantal tips mee om namen makkelijker te onthouden:

  • Zeg het hardop. Iets wat we nog goed weten van de schoolbanken, is de tip om onze leerstof luidop te herhalen. Dus waarom doen we dit niet bij namen? Luidop een naam herhalen heeft een positief effect op ons geheugen.

  • Vraag naar de betekenis. In een wereld waar interculturele gezinnen de norm zijn geworden, is er geen betere manier om contact te leggen dan te vragen naar de erfenis of betekenis van een naam. Dit zal je niet alleen helpen om de naam beter te onthouden, ook heb je gesprekstof om je conversatie te starten.

  • Van A tot Z. Weten hoe je een naam moet spellen helpt je om het beter te onthouden. Aarzel zeker niet om te vragen naar de spelling van een naam, niemand is hier ooit door op zijn tenen getrapt. Zowel de spelling als hoe je de naam moet uitspreken gaan je geheugen verbeteren.

  • Schrijf het op. Wanneer je veel nieuwe mensen ontmoet kan je een extra geheugensteun gebruiken. Neem notities in je Onenote en schrijf ook wat extra details neer over de context waarin je hen ontmoet hebt en dingen die in jullie gesprek aan bod gekomen is. Zo zal je zowel de naam beter onthouden als een goed contact opbouwen wanneer je deze persoon een volgende keer ontmoet.

Laat ons weten wat het beste werkt voor jou!