Aflevering samenvatting

Silvina Moschini, een Argentijnse ondernemer en zakenvrouw, bekleedt prominente functies als oprichter en voorzitster van Unicoin. Unicoin is een geavanceerde cryptocurrency die stabiliteit en winstgevendheid biedt door te worden ondersteund door een gevarieerde portefeuille van aandelenbelangen in bedrijven die verbonden zijn aan Unicorn Hunters. Dit baanbrekende investeringsplatform richt zich op het identificeren van opkomende groeibedrijven die ernaar streven de gewaardeerde $1 miljard “unicorn” waardering te bereiken, terwijl het ook individuele investeerders over de hele wereld mobiliseert om deze veelbelovende ondernemingen te ondersteunen.

Silvina wordt alom erkend voor haar expertise in technologie en de digitale transformatie van de werkplek. In 2020 schreef ze geschiedenis als de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die een bedrijf naar de unicorn-status leidde, met een waardering van meer dan $ 1,6 miljard via een Global Private Offering.

Gedreven door haar rusteloze ondernemersgeest blijft Silvina zich inzetten voor constante innovatie. Haar visie is een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen investeren en transacties uitvoeren. Ze is ervan overtuigd dat alternatieve vormen van valuta nodig zijn om de heersende instabiliteit op de traditionele valutamarkten aan te pakken. In minder dan een jaar tijd heeft ze met succes Unicoin verkocht ter waarde van meer dan 315 miljoen dollar.

Silvina’s leiderschapsstijl is gebaseerd op een aantal fundamentele concepten: het inspireren van anderen, het beste in iedereen naar boven halen en het stimuleren van samenwerking om gezamenlijke doelen te bereiken. Ze erkent dat ze deze principes al vanaf het begin van haar carrière heeft overgenomen, beïnvloed door het lezen van “How to Win Friends and Influence People”.