Hoe kan je voorspoed hebben in je werk en leven

We hebben allemaal wel eens momenten in ons leven gehad waarop we ons afvroegen of de huidige balans die we hebben tussen werk en leven wel echt is wat we willen. Volg deze 3 strategieën om in balans te komen op de manier die jij wilt.

Bepaal je IDEALE balans tussen werk en privé

Voordat we dingen kunnen veranderen, moeten we begrijpen waar we nu staan. Het Balance Wheel of Life van Paul J. Meyer is een geweldig hulpmiddel om dit te doen. Je begint met jezelf een score te geven in elk gebied van het wiel over waar je je vandaag voelt. De tweede stap is het geven van je IDEAL-score. Daarna volgt een analyse: wat kun je doen om je ideale score te bereiken? Maak vervolgens een actieplan om daar te komen!

Voorkom vermoeidheid en houd de moed erin

In Dale Carnegie’s boek “How to Stop Worrying and Start Living” beschrijft hij een reeks tips om minder te stressen en je leven ten volle te leven. Ook al zijn de ideeën van meer dan 100 jaar geleden, ze zijn vandaag de dag nog steeds geldig:

Rust voordat je moe of ziek wordt (we weten allemaal hoe moeilijk het is om dit te doen)
Bescherm je gezondheid door thuis echt te ontspannen
Benader taken op het werk met enthousiasme om je algehele stress te verlagen

Mediteer en vind rust

Een andere stap naar het vinden van balans tussen werk en privé is het hebben van een heldere kijk op de activiteiten die we overdag doen en het minimaliseren van de stress die we krijgen door in ons hoofd te zitten. Het is keer op keer bewezen dat meditatie veel voordelen heeft, waaronder het verbeteren van ons humeur en het verminderen van stress. Probeer daarom verschillende meditatietechnieken uit om erachter te komen wat voor jou werkt, een paar van onze favorieten zijn:

Moonbird – een meditatiehulpmiddel
Headspace – een geleide meditatie app
Insight Timer – een gratis meditatie app met verschillende leraren
Cursus Mindfulness meditatie
Cursus Transcendente meditatie