Hoe haal je het beste uit je salesmensen? Start alvast met deze 5 tips:

  1. Erkenning geven. Iedereen heeft erkenning nodig, ook salesmensen. Laat hun bonus niet de enige erkenning zijn die ze krijgen. Erken ook de kleine overwinningen en het werk dat ze verrichten om hun doelen te bereiken. Kleine dagelijkse aanmoedigingen zorgen voor een veel hogere motivatie.

  2. Ondersteun. Om ervoor te zorgen dat salesmensen succesvol zijn, moet je een omgeving creeëren waar ze in kunnen groeien. Zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen ze salesmensen ondersteunen en hen zelf te laten groeien. Creeër een veilige waar ze geen schrik hebben om fouten te maken en waar de focus ligt op samen naar oplossingen zoeken. Een cultuur waar mensen kunnen groeien zal zowel hun performance als de omzet doen stijgen.

  3. Meten is weten. Als je het niet kan meten, dan kan je het niet verbeteren. Salesmensen dienen te weten waar ze staan en waar ze naar toe moeten. Meet verschillende aspecten van het sales proces gelijk conversie ratio’s, aantal calls naar klanten en prospects, aantal meetings en deal sizes. Wanneer ze weten wat de maatstaf is kunnen ze hun eigen performance bijschaven.

  4. Wees enthusiast. Enthusiasme is aanstekelijk. Wanneer je met energie de dag start, zal dit de mindset van je salesmensen boosten en zullen ze gemotiveerd geraken om er 100% voor te gaan.

  5. Integriteit telt. De balans om integer te blijven en toch sales te genereren kan soms een uitdaging zijn. Hoe wij omgaan met onze eigen fouten, spreken over onze  klanten en ons houden aan de gemaakte afspraken zullen een grote impact hebben op het respect dat salesmensen hebben voor jou en je bedrijf.